Peluang keemasan, tawaran istimewa akhir Ramadan!!

Di penghujung Ramadan dan aidil fitri yang semakin hampir ini kita tentunya sibuk dengan persiapan raya, dan banyak tawaran shopping raya yang mengujakan. Tetapi jangan sampai kita terlalai dari merebut peluang keemasan dari penghujung Ramadan sebelum ianya berakhir.

Ramadan hampir melabuhkan tirainya. Masih ada berbaki lagi masa untuk meningkatkan amalan demi memenuhi saranan hadis untuk kita memenuhi ibadah merangkumi konsep ايمانا واحتسابا (beribadah dengan penuh keImanan dan pengharapan/ikhlas) supaya mencapai objektif bulan Ramadan, meningkatkan Taqwa dan mendapat keampunan. Diriwayatkan Rasulullah s.a.w bersifat amat pemurah serta meningkatkan amalan beliau terutama di sepuluh hari terakhir bulan Ramadan. Beliau juga bersabda “Sedekah yang paling utama adalah sedekah pada bulan Ramadhan”. (Tirmizi)

Saudara/i,
Seorg lelaki diminta mengecat sebuah perahu, ia pun mengecat perahu tersebut. Saat mengecat, ia menemukan sebuah lubang kecil di lambung perahu, dan menambalnya diam diam. Begitu selesai mengecat, ia terima upahnya dan pergi.

Tak lama berselang, pemilik perahu menemui lagi lelaki tersebut dan memberinya cek yg nilainya sungguh tidak diduga. Si tukang cat terkejut dan berkata, “Anda sudah membyar upah saya, Tuan”.

“Tapi ini bukan upah utk mengecat. Ini kerana anda sudah menampal satu lubang di lambung perahuku”.
“Ah, Itu kan cuma hal kecil. Anda tidak perlu memberi saya wang sebanyak ini untuk pekerjaan sekecil itu”.

“Mungkin anda tidak mengerti. Saat saya minta anda mengecat kapal itu, saya lupa memberi tahu tentang lubang tersebut. Ketika cat perahu sudah kering, anak2 saya langsung pergi memancing dengan naik perahu itu. Mereka tidak tahu tentang lubang itu, Sementara saya tidak berada di rumah saat mereka pergi. Ketika saya pulang dan menyedari mereka telah membawa perahu itu pergi, saya jadi sangat khuatir kerana saya tahu kalau perahu itu bocor.

“Alangkah leganya saya ketika melihat mereka semua pulang dgn selamat” Lalu saya mendapati bahawa anda telah menampal lubang kapal yg bocor itu. “Anda telah menyelamatkan anak2 saya” Yang sudah Anda lakukan bukan hal kecil, kerana itu telah menyelamatkan nyawa orang lain. Sesungguhnya wang tidak bernilai untuk membayar kebaikanmu itu.

Teruslah menolong, meringankan beban orang lain dan perbaikilah setiap “lubang” yg anda temukan. Anda tidak akan pernah tahu bila bantuan anda bermanfaat. Kalau manusia di dunia saja boleh melihat perbuatan baik, apalagi Allah Tuhan kita Yang sangat ingin menempatkan Kita disyurgaNya…

Antara cara yang paling bermakna mungkin, ialah dengan melakukan sumbangan/infaq projek atau bantuan kepada pihak yang paling memerlukan. Saya senaraikan di sini untuk memudahkan anda beramal. Ingat, ini bukan rayuan kewangan, ini sebenarnya adalah peluang anda menjana saham akhirat yang amat baik, saya tidak mendapat apa-apa dari sumbangan anda (dan sumbangan ini harus terus disalurkan kepada pihak-pihak yang berkaitan seperti disenaraikan).

slide web AS-01

Poster dari MyCare

Projek MyRamadan MyCare/Ikram
Ini adalah pakej tajaan bersahur/buka puasa atau hadiah hari raya di negara-negara umat Islam yang sedang dilanda bencana atau amat memerlukan contohnya
1. Gaza
2. Masjid Al-Aqsa (Baitul Makdis)
3. Tebing Barat
4. Syria
5. Kem Pelarian Syria di Lubnan & Turki
6. Kem Pelarian Palestin di Lubnan
7. Pelarian Rohingya di Malaysia
8. Komuniti Islam di Myanmar

Cukup simpel – RM100/pakej untuk berbuka seorang atau RM50/pakej untuk hadiah hari raya.Ayuh berikan kegembiraan kepada mereka pada Ramadan melalui ibadah sedekah anda kepada:
Maybank Islamic : 5642-5856-0698
Bank Islam : 1209-20100-34904
CIMB Islamic: 8602 135 592
JomPAY (ID: 6197)
Secara ONLINE di: http://www.billplz.com/myramadan
Nyatakan kemasukan sumbangan anda ke 018-383 2458 atau emel ke ramadan@mycare.org.my
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Ibu Pejabat MyCARE:
03-8941 2341 (Sazlie)

Saya sebagai Pengerusi MyCare Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, menjemput anda menyumbang untuk projek ini

IBADAH KITA, KEGEMBIRAAN MEREKA

 

Infaq wakaf, pahala berkekalan
Mungkin ramai yang suka menyumbang untuk tujuan wakaf, sebab pahalanya berkekalan sampai bila-bila insyallah.
Sahabat saya yang merupakan Pengerusi projek pembinaan sebuah Surau Al Munawwarah di Taman Bukit Cheng Melaka sedang mengumpul dana yang memerlukan RM400,000. Mudah sahaja, sumbang apa saja jumlah yang anda mampu, wang sumbangan yang sedikit ini pahalanya akan berkembang.
Untuk menyumbang, boleh bank in ke Bank Muamalat atas nama PEMBINAAN SURAU TAMAN BUKIT CHENG, nombor akaun: 0402-000111-3713.

34970234010_76051ae268_k

Bantu baiki masjid yang dilanda bencana banjir
Masjid Al Ehsan di Hulu Langat (Kampung Sungai Serai) telah rosak akibat banjir melanda 3 hari lepas. Dianggarkan kerugian RM60,000 melibatkan peralatan elektronik, meja, kerusi dan karpet. Jika anda bermurah hati boleh hulukan sumbangan melalui bank in ke akaun Bank Muamalat 1207-000527-4712 atas nama Masjid Al Ehsan Kg Sg Serai

WhatsApp Image 2017-06-19 at 02.03.51

Mesej dari sahabat saya Nazir Masjid Al Ehsan (Sdr Tn Haji Syed Putra)

Bantu pusat pemulihan insan
Ini mesej dari Pusat Bimbingan Raudhatus Sakinah:

Di penghujung ramadhan yg masih berbaki ini, kami ingin mengajak para dermawan yg perihatin ambil peluang menyumbang kpd usaha bimbingan kpd remaja yg memerlukan.

🌷🌷 Pusat Bimbingan dan Perlindungan Remaja Puteri Raudhatus Sakinah 🌷🌷sangat mengalu2kan sumbangan 💶 mahupun zakat daripada tuan/puan yg prihatin dan dermawan.

Membangunkan 3 buah pusat 🏘 ini serta membimbing dan mengembalikan anak2 remaja yg pernah tersasar jauh dr landasan 🛣agama merupakan suatu cabaran yang besar dan kami memerlukan sokongan dan dokongan tuan/puan👍🏼. Ia bukanlah suatu yg mudah tetapi bukan juga suatu yg mustahil💪🏼. Allah pasti takkan sia2kan setiap usaha dalam membangunkan jiwa 💖yang memerlukan sentuhan kasih sayang ❤ dan didikan kita insyaAllah.

Mudah2an doa 🏼✋🏼dan bantuan tuan/puan menjd saham akhirat kita bersama dalam membantu penghijrahan mereka menjadi anak2 yg solehah serta dapat memuslehkan (memperbaiki) 🌟rakan taulan dan generasi muda di luar sana insyaAllah!

RS Pusat Rosmawati Zainal @ Ummirose
019-2386333

RS Melaka:
Maimunah fadzil 0196668138

Ac Raudhatus Sakinah Caw Melaka: May Bank 554138008995

 

JANGAN LEPASKAN PELUANG BERAMAL WALAUPUN SEDIKIT
Mungkin anda tak ada wang banyak, atau mungkin ada wang banyak, walau apa pun sedikit atau banyak sumbangan anda merupakan ibadah yang besar waktu ini. Jangan sia-siakan peluang ni ye.

AKHIR SEKALI, UNTUK KEMUDAHAN ANDA, JIKA TELAH MEMBUAT SUMBANGAN BANK IN, HARAP DAPAT MAKLUMKAN PADA SAYA, MELALUI WHATSAPP 019-3217391 atau email omaskon@gmail.com supaya dapat saya sampaikan pada pihak yang berkaitan. Nyatakan sumbangan apa dan pihak mana serta jumlah, atau sertakan slip bank-in tersebut.

Kembara Ramadan bersama TM Bikers…paradigma baru dunia permotoran?

Jam telah melewati 11 malam, dan kami masih lagi bertungkus lumus menolak jentera masing-masing sebelum menghidupkan enjin untuk memulakan perjalanan pulang. Di tengah-tengah laluan berliku dari Batu 14 menuju Batu 3 jalan Tapah-Cameron Highland, memang tak pernah terbayang sebelum ini untuk meredah laluan tersebut di lewat malam seperti ini.

Memang kami berdua (aku dan Dr. Hafiz) sudah menempah bilik hotel LF di Tapah, tetapi untuk sampai ke Tapah kami terpaksa melalui laluan berliku tersebut yang menjangkau lebih 20km, dalam kegelapan malam. Sewaktu naik di pagi hari, cuaca hujan dan jalan kelihatan licin, dan ini cukup mencabar di tambah keadaan jalan yang tak rata di sana sini, beralun serta berliku di sebalik kesibukan lalulintas dan kenderaan berat yang agak banyak.

Aku dah sampai ke Cameron dengan motor dua kali, yang terbaru bersama Harapan Baru Bikers. Kedua-dua kalinya kami naik samada melalui Sungai Koyan atau Simpang Pulai. Kedua-dua laluan memang berliku juga tapi jalan lebih elok dan besar. Lain pula halnya melalui Tapah. Bila aku mengumumkan hasrat nak join ride ni dalam group MIB, ada ahli yang kata – nak meredah laluan yang kona patah belaka memang kurang sesuai dengan jentera kami apalagi di malam gelap gelita (waktu pulang). Ini menyebabkan aku rasa cuak juga. Tambahan pula Dr. Hafiz yang beliau kata dah lama tak ride, kali ni beliau pasrah join selepas aku pujuk dan atas alasan nak support program Ikram Putrajaya. Takpe, jawabku, nanti kita ride santai je, apa-apa kita ride sekali. Akhirnya kami kuatkan tekad. Alhamdulillah pagi tersebut semasa ‘RV’ di Rawang, di sebalik kehadiran melempah ahli-ahli TM Bikers, muncullah Zul9 & Dr. Al-Amin, lega sedikit, walaupun Al-Amin tak dapat join, hanya datang menjenguk. KZH yang komit dari awal, tak muncul, jadi kami bertiga dari MIB, yang selebihnya 60 bikers lagi dari TM bikers.

Memang meriah bila ride bersama TM Bikers ni, ahli-ahlinya peramah dan mudah didekati, ramai yang berpengalaman dah berjalan jauh, walaupun ada 50% dari yang join kali ini kapchai – LC135, Y15Z & FZ150, tapi tak jadi hal sangat sebab ride tak berapa jauh, dan untuk mendaki ke Cameron kapchai lagi senang. Sebab ringan dan mudah koner.

Menghampiri Tapah, hujan mula turun, mulanya renyai terus semakin lebat. Seluar jeanku dah terasa basah, tapi Dr. Hafiz terus jalan, takkan aku nak berhenti pulak, so redah ja harapnya lepas ni panas terik seluar cepat kering. Kami berhenti di RnR Tapah, refuel dan terus ke Masjid Batu 3. Di RnR Tapah hujan turun lagi, membasahi helmet yang aku tinggal terdedah sebab melayan diri di tandas. Waktu ni dah ada masa sarung seluar hujan dan sediakan diri. Kami berhenti di masjid untuk solat dhuha dan ada yang punggah barang. Di sini jumpa Kamal, pengarah program dan sahabat baik kami yang juga ahli MIB & Ikram Putrajaya.

Sementara TM Bikers masih menyediakan diri, kami bertiga sepakat untuk ride terus ke Batu 14 Perkampungan orang asli tersebut. Hanya perlu ikut map yang dah diberi, aku set Googlemaps dan lead. Hujan mula turun dan jalan Tapah-Cameron kelihatan basah, tak rata dan memang berliku-liku. Mulalah rasa gayat. Aku lihat side mirror, terpandang Hafiz di belakang. Tak lama, bertembung deretan kereta dan lori, bas, aku potong satu persatu, rupanya banyak lagi di sepanjang jalan. Ya jalan licin, boleh terasa hampir skid setiap kali nak lap, ini yang makin cuak ni. Rupanya bertembung dengan beberapa kapchai, mungkin orang local, semuanya bawa slow saja, aku potong. Akhirnya dah tak nampak kelibat Hafiz & Zul (Zul paling belakang kira escort kami berdua ni). Tiba-tiba Googlemaps down, blank saja. Aku cuma berpandu pada jarak, lama sedikit lepas tak nampak lagi kedua bikers, walaupun selepas slow down – mungkin sangkut dengan deretan kereta dan bas di belakang, akhirnya aku berhenti di sebuah perhentian bas. Rupanya dah terlalu hampir dengan lokasi. Tak lama muncullah Hafiz & Zul9, ok kami pun set masuk ke simpang ke arah kampung Batu 14. Lagi gayat bila jalan menuju kampung curam dan berliku, memang merangkak saja tak biar tayar bergolek perlahan. Berbagai fikiran bergolak, hmmm macamana perjalanan balik nanti, di kegelapan malam…

Alhamdulillah syukur program Kembara Ramadan ke Cameron Highland ni berlangsung dengan jaya. Congrats kepada Kamal pengarahnya, dan TM Bikers, Presiden En Roslan, kepada ikhwah MIB yang turut serta, eh tak ramai tapi bermakna. Zul9 yang terpaksa korbankan program Ikram Batu beliau semata-mata nak meraikan program ride ni & memang kehadiran beliau amat membantu aura MIB. Dr. Hafiz, yang mulanya tak konfiden je (sorry Hafiz hehe), sebab dah lama tak ride kata beliau, malahan aku sendiri pun, bila ada orang sebut route ke batu 14 tu yang amat mencabar, gementar juga, rupanya kehadiran Dr. Hafiz membantu gak, konsepnya ride slow2 santai pun dah ok, waktu ni kita nak sampai dengan selamat dan program berjaya, lain waktu nak memecut ke hujung dunia tu lain hal haha.

Secara ringkasnya lebih 60 bikers yang join, separuh adalah ‘small bikes’ dia orang sebut bike comey – kapchai – LC135, Y15Z atau FZ150. Ada yg datang dari Trengganu, Johor, Utara dll. Yang ride bike comey adalah anak2 muda 100% sementara yang ride big bikes bercampur, separuhnya dah berumur dalam 35-40han. Ini dari TM Bikers lah. Dari MIB ada tiga orang sebagaimana yang anda tahu.

Ride ke Cameron, Batu 14 ni simple saja sebenarnya, memang tak banyak ride, lebih banyak program masyarakatnya. Ride dari Rawang ke Tapah – Batu 3 lebih kurang sejam. Dari Batu 3 naik ke Batu 14 tak sampai setengah jam, tu saja. Total distance, dari Ampang rumah aku, 160km hmm memang singkat walaupuan acara program ni tamat hampir tengah malam.

Programnya – Angkat barang, turun barang – di surau Batu 14. Lepas tu rehat. Ada program treasure hunt dan & pertandingan melukis untuk anak-anak. Lepas tu penyampaian hadiah (semua anak-anak) dan duit raya juga penyampaian sumbangan pada orang asli. Then sempat bawa anak-anak ni short ride big bikes kami, pergi dekat2 saja. Sewaktu rehat ada pilihan untuk naik ke Cameron atau mandi di Lata Iskandar, kami tak pergi, sebab ada interview dengan TV Jakim. Ya, media crew ni interview ramai orang, of course Kamal sebagai penganjur, TM bikers, penduduk dan mereka beri peluang, kami sebagai bikers Ikram –dalam interview aku sebut MyIkram Bikers lah, bagi orang kenal.

Berbuka bersama orang asli, dapatlah ruang bersosial dengan mereka – untuk lelaki kebanyakannya orang tua atuk2 atau anak2 kecil – selebihnya bikers dan petugas2 lantikan Jakim atau wakil JKOA, dan crew Ikram Putrajaya & Ikram Perak (Batang Padang).

 

Of course, Kamal sebagai Pengarah program ini menerajui program dengan jayanya. Beliau berjaya menghubungkan Ikram Putrajaya dalam ‘big picture’. Malah semasa berbual dan interview dengan media JAKIM, mereka tanya seolah-olah Ikram ni berpusat di Putrajaya, begitu juga MIB….tak mengapalah yang penting Ikram dikenali melalui usaha sahabat kita. Dan beliau menunjukkkan leadership yang baik dalam TM Bikers, sebagai pengarah program. So, pada aku beliau patut diberikan kredit atas usaha ini & insyallah mungkin bentuk JV seperti ini merupakan ruang yang amat baik MIB dapat melibatkan belia bikers, nak buat secara MIB sendiri-sendiri mungkin tidak dapat mencapai skala yang seperti ini!

Aku sempat berkenalan dengan Presiden TMB Sdr Roslan dan brief sedikit mengenai pertubuhan Ikram dan kumpulan kami MyIkram Bikers. Beliau kelihatan cool, berkarisma dan mudah bermesra. Dalam ucapannya beliau sebut kerjasama dengan MIB – ini program ketiga ada kerjasama dengan MIB – sebut beliau.

Setiap ahli MIB memainkan peranan baik – Zul buka agenda semasa sampai – ini buka ruang untuk taaruf dengan kebanyakan yang terlibat di lapangan (masa tu TMB tak sampai lagi) – termasuk petugas JAKIM, wakil orang asli, ahli2 Ikram (Putrajaya & Batang Padang) dan crew media JAKIM) melalui ini kami banyak dapat peluang networking yang baik, serta kenal lebih dekat masyarakat orang asli dan keperluan mereka di sini.

Aku nak sebut juga, mengenai bikers sebab ini bread & butter kita MIB. Kami ada sebut dulu nak buka kapchai chapter tapi tak pernah bergerak. Aku rasa model TMB ini model yang amat baik, macamana kapchai riders boleh join program just like the rest of the big group, ride jauh. Dan mereka memang mendapat tempat yang ‘equal’ dalam progam ni. Kebanyakan kapchai riders ni atau semua adalah anak muda, belia. Semasa ride, mereka ikut kumpulan sendiri, sebab riding pace tak sama…tetapi tetap tak ketinggalan, Marshall sentiasa pesan supaya riders jangan ride seorang-seorang, walaupun riding at own’s pace, sekurang2nya berdua, lebih baik untuk keselamatan. Bila diambil kira bermacam background bikers dan bike yang ada, jadi kumpulan kapchai ini membentuk geng yang ada ‘equal footing’ dengan big bikes. Perlulah disebut, dalam konteks ni, setakat yang join adalah LC135 ke atas (termasuk LC yang tak berklas (clutch). Aku rasa the ‘key’ untuk menyerap group kapchai ni ialah adanya kumpulan yang agak besar (contoh dalam satu2 ride ada sepuluh atau) dan anak2 muda yang ada background yang sama – contoh di sini profession…konsep ini bolehlah diadaptasi yang penting supaya kapchai yang join the big group tak terasa kecil atau terasing. Juga beri ruang kapchai ini menyesuaikan diri dalam the big group, contoh dari segi refuel stop, dekat sedikit jaraknya dari biasa. Sebab dalam ride macam program orang asli ni, fokus sebenarnya adalah program, ride tu sebagai wasilah program. Daripada 14-16 jam program – ride hanya mengambil tak sampai 40% dari keseluruhan program, jadi kalau buat ride konvoi yang melibatkan kapchai mungkin dalam bentuk seumpama ini…tetapi tak mesti, macam-macam bentuk kreativiti boleh dicipta insyallah bila dah ada big group kapchai tu pandai-pandailah mereka.

Last sekali pasal kecekapan dan keselamatan. Dulu aku selalu concern bila nak naik bukit dan koner ni.  Memanglah dan dari segi keselamatan memang kita perlu hati-hati. Tetapi untuk bikers, selalunya ‘cabaran’ untuk melayan koner dan bukit ni ialah dan mengenakan stail dan ride laju, sedangkan memang ada ketika, tak perlu pun pada semua tu. Bayangkan sewaktu turun dari Batu 14, di malam hari, walaupun aku ‘terpaksa’ sabar di belakang Hafiz mengemudi jentera bumblebee beliau yang sentiasa mengaum minta dilenjan habis, tapi Hafiz tetap cool menyusur laluan tak terburu-buru. Betul juga, apa nak dikejar, di waktu kegelapan malam dan jalan penuh berliku yang tak rata ni, yang penting ialah selamat sampai. Kalau laju pun, adalah beberapa minit awal sampai, tapi kalau silap lenjan, lain pula boleh jadinya, apa lagi bertembung dengan kenderaaan berat yang bila-bila masa saja boleh overshoot. Jadinya biarlah ada balance sedikit, memang jentera osem kita untuk dipandu macam kuda hebat (macam apa yang Ustaz Hasanuddin sebut dulu) tapi kita kena mengenali kemampuan diri, kemampuan jentera, juga keadaan jalan, cuaca, lalu lintas dan banyak faktor lagi.

 

 

Video link perlepasan, ride ke Cameron

Communication and power – do not ever be without them these days…

This is very true in both literal an practical sense.

I still remember the time when mobile cellular technology began its life back in the 90s. Conversation between a husband and a wife – wife at home and the husband doing shopping for her – err what colour is it… there is this one which is very soft and rubbery, green is it ok?….a minute later he called again. And it repeated over a few times. At that time, we saw this as a total waste of time. But these days, it is a normal scenario people do not make fuss about anymore. And the communication is now further enhanced with the brilliant photographic abilities of the smartphone and all those instant chat apps that has become indespensable whether at family level, socially or even for work. Communication is never better.

One of the bottleneck is the power. Most smartphone, despite the advanced lithium technology do not go beyond 24 hours, of course they can last longer in standby or off-data mode, but then that’s not what they are for! Most people spend their days staring at the screen of their smartphones almost all the time, and you could be one of them. Amazingly, such a previously an abhorrant behaviour is now becoming an acceptable way or even necessity, for example some people do their works merely by skimming through and replying whatsapp!

Anway, my point today is how to ensure you do not run out of power. Yes, bring your charger, or better a large capacity powerbank. Most people do, in fact very few who don’t, and they could end up miserable or looking like a fool, when they were needed on the other end and not available, lame reason given – phone is dead! No, this is no longer an acceptable excuse these days.

So today, I left the 3 kids at home, to join the convoy to Cameron Highland (?again), well this time we got an important mission to set up the continuous education and training – usrah for the members of the organisation, I joined mainly for the interest in ride and helping the number.

Since the wife was away, I have to rely on the big brother to take care of the two young ones. The sister, Nawal got a horse riding class later in the evening, somewhere far away at Denai Alam. Harith will be driving them, a good chance he is going to need the GPS apps, using his own phone. So, in order to ensure he does not run out of power in the middle of navigating, I gave him a loan of my own powerbank. This is an awesome 10,000mA powerbank which I got for free from the company, could charge my phone at least twice, more for the iPhone.

Of course I need one for myself. I was sure I could use the big powerbank cum jump starter kit (used to power up car or motorcycle when the battery run flat). It so happened Harith borrowed the jump starter in the morning to rescue his friend’s car. Following the usage, I recharged, thoug fairly briefly, since I had to rush out for the journey shortly.

I only found out later in the evening, when I was about to charge my phone, that the powerbank cum jump starter was flat! I was baffled. Yes, it happened before for reason I did not understand. This powerbank is a bit different than the normal one, coz once you used it to jump start a car (or bike), it will drain out the power completely. This was something that I did not anticipate. So I was left without power!

I checked my phone, 38% left. That should be enough if I use it occasionally for messaging, or short calls, and the rest standby time. The phone had this power saving feature which you could set to a max, means you will improve the standby time 3 or 4 times more, however, at the expense of slowing down or no 4G data at all, means you won’t be instantly receiving whatsapp messages and no data-operated app like Gmaps or Waze.

With the power saving, I was still able to keep my whatsapp communication, and did take a limited number of photos, no GPS nav of course, luckily I did not need this since I could rely on the rest of the group as guide. I did bring my iPad, but the Whatsapp does not work on iPad unless the phone remains on. Though, if my phone is dead, I could still communicate using Telegram, Twitter, FB messenger. And I could also make calls using the Skype to any landline or mobile phones around the world. So, somewhat I did have a second line or third line backup here, thanks God. By the way, 38% at around 3pm and I still have 14% left when I got home around 9.30pm, not bad with the Samsung intelligent maximum powersaving (used to be called ultra power saving).

Memenuhi hak sahabat yang sakit…

Cuaca pagi hujan renyai, dan sesekali menjadi lebat. Rancangan awal untuk keluar ‘TTS sarapan’ bersama isteri terpaksa dilupakan saja, isteri pun rasa tak selesa disebabkan cuaca yang malap di sana sini. Kami bersarapan di Am Bistro. Lepas mengenakan roti telur bawang dan kopi O aku permisi. Sempat juga sebut pada isteri, cuaca dah elok ni jom, abang ingat nak ke Rawang…tapi isteri dah set untuk masuk kerja.

Dalam keadaan yang masih gerimis sedikit dan jalan yang lembab dan berlopak di sana sini aku kuatkan hati untuk terus menuju ke KPJ Rawang. Kira-kira 30 minit untuk sampai, mungkin kurang dari itu dengan bermotor. Jentera Triumph Tiger XRX meluncur lancar di celah-celah kenderaan pelbagai, menyusur laluan yang ditunjukkkan oleh Waze. Melepasi pusingan Jalan Ipoh, exit ke Rawang dan tak lama kemudian melalui jalan berliku menuju Rawang. Tak sampai setengah jam aku menghentikan motosikal di lampu isyarat dan terpandang hospital yang dituju.

Pagi memang bukan waktu melawat, tapi di hospital private mungkin tak berapa strict. Kalau ada halangan pandai-pandailah cari alasan, yang biasa sebut ‘saya ni doktor’, dapatlah pengecualian walaupun sebentar. ‘Assalamu álaikum tuan. Saya nak cari seorang pesakit NHM’. Tercengang receptionist, ‘err, saya kawan dia…’ jawabku meyakinkan. ‘Sekarang bukan waktu melawat Encik..’ ‘Eh, saya tengok kejap je boleh?’ dengan nada redha beliau membuat panggilan ke atas. Macam tiada saja nama tu…baru kusedar tersasul sebut nama beliau, nampak sangat tak kenal sahabat betul-betul.

Sahabatku ini telah disahkan mengidap kanser buah pinggang. Memang dah lama berniat menziarahi, tapi isteri minta pergi bersama, sedangkan beliau sebelum ini dirawat di hospital yang agak jauh iaitu Serdang. Sebenarnya aku dalam ‘panel’ pakar yang ditugaskan membincang dan memberi maklumat terkini beliau pada ahli-ahli organisasi kami, di samping memberikan khidmat perunding mana yang sesuai. Agak mengewakan ya, kerana berbulan beliau telah terlantar sakit, keluar masuk wad, sekali pun belum berhasil melawat. Ku akui memang kami saling mengenal, dalam organisasi beliau memegang beberapa jawatan kempimpinan di samping terlibat dalam peringkat nasional pelbagai organisasi lain. Aku orang biasa saja, adalah terlibat di sini sana, tapi tak pernah menonjol. Jadi, kami memang tak kenal rapat tetapi ikatan ukhuwah tetap ada. Mungkin alasannya, tidak berapa rapat, jadi nak roger beliau sebelum ziarah pun tak berapa pasti. Tetapi pada hari ini aku nekad, dan mengetahui beliau di sana, terus aku putuskan untuk ziarah juga biarpun pagi ini urusan pembedahan di makmal kardiologi invasif dah menanti. Takpe, co-pilot ada boleh beri beliau peluang lebih sedikit untuk jadi ‘independent operator’.

Memang kami tak rapat. Tetapi beliau seorang yang prihatin masyarakat dan menjaga hak persahabatan. Untuk pengetahuan anda, beliau, dalam keadaan sakit begitu, adalah salah seorang sahabat FB yang menghantar ucapan hari lahirku bulan lepas. Ini menyebabkan aku rasa lebih terkilan atas alasan yang berbagai tidak kesempatan melawat beliau. Jentera hebat dah menjejak Thailand, Langkawi dan berbagai destinasi ber TTS sana sini, hai, nak menjejak sahabat sendiri yang sakit pun tak kesampaian, ini menyebabkan aku amat malu pada Tuhan kerana gagal memenuhi hak sahabat. Sebab itulah, hari ini, apa jadi pun aku bertekad untuk menziarahi beliau.

Senyap sunyi saja wad di waktu pagi ini. Beberapa orang jururawat di meja bertugas macam tak hirau atau tak terkesan langsung bila aku melangkah masuk. Eh misi, tak alert ke mana tau saya ni pelawat ke perompak datang nak kacau pesakit….mungkin jururawat di sini, macam di hospital-hospital lain ada ilmu firasat tinggi, boleh rasa pelawat yang datang tu baik ke jahat, tanpa melihat pun dah tahu…

Ku selak kubikal, terpandang wajah seorang lelaki sedang lena…jelas dari penampilan beliau seorang yang sedang sakit. Nyenyak dan tengan tidur beliau…tapi nampak tidak seperti seorang biasa tidur. Aku mengambil masa lebih seminit untuk menyedarkan beliau. ‘Akh, assalamu alaikum…’ perlahan-lahan beliau buka mata, dan menyapa dengan senyuman. Biarpun beliau nampak lemah tak bermaya, senyuman sentiasa terukir dan beliau bercakap dengan bertenaga dan mesra. Walaupun aku tahu sejarah sakit beliau, aku tetap tekun mendengarnya semula, dan beliau memberi update keadaan semasa serta sebab-sebab kemasukan ke hospital kali ini. Dalam masa 15 minit tersebut sempat kami mengimbas kembali di awal waktu beliau mula disahkan mendapat kanser.

Aku sentiasa memberi perhatian serius hal ini. Beliau memang dah lama mengadu sakit perut. Tetapi hanya berjumpa doktor untuk mendapat rawatan hujung tahun lepas. Pada asalnya, doktor merawat beliau sebagai pesakit ‘gastrik’. Hanya kemudiannya kanser tersebut disyaki setelah ujian CT scan dilakukan. Kesimpulannya, jangan ambil ringan simtom sakit anda terutamanya kalau ia berterusan lama. Malahan kalau doktor kata ok pun, pastikan siasatan yang secukupnya telah dibuat, dan ada review yang berkala.

Apa pun sahabat kami seorang yang cukup pasrah, terserlah kekuatan beliau yang disaluti dengan keyakinan pada Allah. Alhamdulillah beliau berjaya menjalani pembedahan biarpun ianya berbentuk paliatif, paling kurang dapat melegakan simtom yang dihidapi.

Aku doakan beliau dirahmati Allah dan dimudahkan dari bebanan kesakitan, lebih-lebih lagi dengan amal dan khidmat serta perjuangan beliau dalam masyarakat selama ini

Ride to Cameron Highlands…concurring the fear, building the confidence…

It was my son’s wish initially, and I thought it may not be a bad idea at all, furthermore the Mrs had also whispered to me the previous week, ‘feels like we could go for another ride…’. So I jokingly said we should go for Phuket (bike’s week, our good friend AH is going there), but that would be well beyond our own reach in view of time constraint and all that.

So I casually mentioned our intention in the whatsapp group, hoping that one of those adventerous riders like AKZ or NT will respond. On the day we set out for the RV at Karak BHP there were four of us, plus my Mrs as a pillion. So three Triumph riders and another KZ9 Kawa V600.

AKZ who led the convoy suggested we took the Karak-Sg Koyan route going and coming back via Simpang Pulai. We stopped at Bentong for a laidback breakfast at famous Toki Lemang. Toki is located just along our route to Cameron anyway.

As expected, the two young men sprinted away in no time charging along the twisty terrain of  Karak Highway with style, and subsequently a long series of bends along the inner road leading to Sg Koyan. I stayed behind a bit, and later decided to be the last, letting KZ9 who is a steady and experienced rider to be in front.

Recalling the near-fall experience from the Thailand ride I have since been a freak at corners. Added with the responsibility of keeping the pillion safe, I just employed a ‘safe mode’ whenever tackling corners, slow down as much, and merely do a ‘stage 1’ body positioning! which in a number of instances would not be sufficient without enough motorbike lean, but leaning had caused scare too, since I encountered a few peg-scrapping episodes.

Nonetheless, the Cameron ride turned out to be a thrilling ride experience that had rejuvenated my confidence in handling corners, thanks to the three guys (that, include my son then hehe)….due to the nature of a rather relaxing journey, no pressure to catch up with the big group, each one of us was able to enjoy at our own pace, and by that I meant it wasn’t slow of course, knowing those two enthusiastic young riders. There were ample time to ‘experiment’ with varying style of approaching or exiting corners and hence feel the bike’s reaction to it (I should rather be careful here coz road riding is in no way a time to experiment! what I mean was within the scope of applying a more or less ‘correct’ style, just the extent by which it was applied could differ a bit at different time point…).

The onward journey was a much more lively experience, since the road was clear most of the time and I admitted it was a well maintained road. This in contrast to return journey via Simpang Pulai, though the road was supposed to be better than that of Tapah’s, we were stuck in a long string of traffic congestion, ended up almost two and half hours of 100km ride out to Tapah R&R. That was a bit tiring, though once we were out of the congestion, we started to enjoy the twisty roads again, albeit it started raining a bit.

We had a short high tea session at Boh Tea outlet, and a late lunch/pre-dinner at Tapah R&R.

Once we exited the highway, I sprinted fast ahead of everyone and we arrived home just before 7pm. That’s a 11 hours of outing (we started 8am) thank God, everything went well and what a fabulous ride memory.

The Title…just a Test

Today’s note is a short one

Title and recognition is something we as human cherish. When you receive awards or titles from a person or authority, it is a form of recognition of your accomplishment, talent, ability, contribution to society or sacrifice.

However, you may not be the most contributory or accomplished person and yet receive the title, while others who could be more deserving, don’t. Well, this is the rule of this world, since you are a human and the one awarding the titles also human, who don’t see everything.

Therefore the worldly title is temporary and will perish. Another thing, a person who has been given awards or title by people, may not necessary be awarded by God, or a sign that God is pleased with him. On the other hand, this worldly title could be a test for that person, if he does not use it in the right way, it could actually be a curse for him.

Whatever we have in this world, titles, grades, degrees, wealth etc will perish, whatever with God will remain. It is only what we GIVE to God on in His Way that will last and be of value in the very long ‘future’.

Better late than never OR Never late is better?

At last I found someone who wrote about this illness, hey its called TARDINESS? and there is such term as CLIPS: Chronically Late Insane People, aw…that’s a shame. But let’s admit it. No, no, I am not always late. But sometimes, there is this urge that well, I could be a bit late, it should be alright. So, let’s kill it forever, well, it won’t be easy.

As a start, trash out that phrase ‘better late than never’, seriously, instead insist on ‘never late is better!’ of course in real life, you could hardly expect ‘always’ or ‘never’ perfectly.

This is the link to the BBC article:

click